+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
Ce este ulciorul și de ce apare?

Generalități
Orjeletul (ulcior) – contaminare a uneia dintre glandele sebacee de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare a ochiului, se manifestă printr-un abces roșu cu un punct gălbui.
Urciorul poate fi contagios, el poate fi de două feluri:
• extern – infecția se dezvoltă în exteriorul pleoapei
• intern – infecția se dezvoltă in interior

Cauze

  • stafilococ auriu
  • lipsa unei igiene corespunzătoare
  • produsele cosmetice folosite incorect și vechi, contaminate cu bacterii

Simptome
La nivelul pleoapei superioare sau inferioare poate apărea o umflătură, care se transformă într-un abces roșu cu un punct gălbui care poate puroia.
Pot aparea și ochii lacrimoși, durere, arsură locală sau uneori dureri în gât, secreții nazale, stare generală proastă, febră.
Tratament
Ulciorul extern se poate vindeca spontan și poate trece de la sine, cel intern se tratează la oftalmolog, după un examen amănunțit al ochiului.
Tratamentul constă în administrarea de picaturi antiinflamatorii dar și picături cu antibiotice. Sunt cazuri în care se recomandă și unguente.
Antibioticul oral se prescrie în cazurile grave, atunci când infecția s-a extins și la nivelul pleoapei sau al sprâncenei.
Este contrindicat ca ulciorul să fie stoars de pacient, poate provoca o infecţie bacteriană mai gravă care necesită tratament antibiotic general.

Pentru mai multe informaţii şi răspunsuri la întrebările care vă framîntă, consultaţi un medic oftalmolog !
Ochii sînt oglinda sufletului de aceea, aveţi grijă de ei!