+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
Cum remediem durerile de cap?

Cefalee de tip tensiune

Cea mai des răspândită cauză a durerilor de cap este cefaleea de tip tensiune, care poate apărea la fiecare persoană. În ciuda faptului că tensiunea nu reprezintă o amenințare pentru viața omului, aceasta poate împiedica în mod semnificativ activitatea zilnică. Persoanele cu dureri de cap de tip tensiune ar trebui să consulte medicul.

Cefaleea clusteră

Se întâlnește mai rar (apare la aproximativ 3 persoane din 1000). Cefaleea clusteră este de 5 ori mai frecventă la bărbați, spre deosebire de majoritatea altor forme de cefalee care predomină la femei. De regulă, primul atac apare la vârsta de 20 până la 40 de ani.

Dureri de cap în formă cronică

Durerile de cap se consideră cronice dacă apar 15 sau mai multe zile pe lună, într-un interval de trei luni sau mai mult.

Cum tratăm durerile de cap?

  • Masajul
  • Somnul regulat
  • Practicarea exercițiilor din zona cervicală (rotirea capului, înclinări) ș.a.

Acestea sunt sfaturi de prevenire a complicațiilor posibile, dar cel mai bine este să aflați cauza exactă a durerilor de cap care vă deranjează, ca să puteți depăși problema sigur, într-cât organismul fiecăruia este individual și pentru un tratament corect este nevoie de investigația specialistului.

Pentru programări telefonați: 022 71-92-52.