+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
Gadgeturile moderne VS Sănătatea ochiului

 

Gadgetele moderne și vederea – o temă atât de actuală și atât de măcinată. Trăim într-o lume a gadgeturilor, a vitezei, a spontanietății. Dezvoltarea tehnologică ne influențează pe fiecare, iar viteza cu care avansează, ne uimește din ce în ce mai mult. Dacă până acum era în vogă iphone 8, după un scurt timp apare iphone 9, cu alte performanțe – mai inovative, mai ușor de utilizat și mai atractive. Acest proces de evoluție a tehnologiilor nu se reflectă doar la telefoane, ci și la televizoare, automobile, tehnica de uz casnic etc. E bine să știm că tehnologiile pe cât sunt de benefice pe atât de mult și ne afectează sănătatea.

Cum afecteză gadgeturile moderne vederea?

Pe lângă faptul că ochiul uman, nu este adaptat, să se uite ore în șir la unul și aceelași punct, iar lumina care o emană tehnologiile moderne este dăunătoare. Această lumină este de culoarea albastru-violet, care dăunează vederii  și poate cauza complicații precum: degenerescența maculară, se caracterizează prin o deteriorare a zonei centrale a retinei și se manifestă prin vedere incețoșată sau ochi uscați din cauza că uităm să clipim mai des, atunci când stăm în fața ecranelor.

Miopia și gadgeturile

Un alt pericol care favorizează ecranele este miopia. Deși, miopia se consideră o boală ereditară, care se transmite adesea din generație în generație, totuși excesul de privit la ecranele computerului, telefonului, tabletelor poate accelera creșterea dioptriilor. Totodată aveți grijă și la iluminarea încăperii, este mai avantajoasă lumina spre un alb, decât spre galben, atunci când preferați să citiți sau să lucrați la computer.

Copii și tehnologiile

Dimensiunea ochilui la copil crește odată cu creșterea corpului. Iar computerul în vața acestuia, este de nelipsit. La școală profesorii utilizează cât mai des tehnologiile pentru a captiva atenția lor, acasă își fac temele la computer, uneori își petrec mult timp jucându-se utilizând tot felul de gadgeturi. În acest caz, cu adevărat pericolul miopiei este alarmant și necesitatea de a cere sfatul specialistului, poate preveni complicații de acest gen. Nu uitați că sănătatea conteză mai mult ca orice, iar dacă aveți orice fel de îngrijorare care vă deranjează ochii, Centrul Medical PROMED este specializat în oftalmologie și dispune de cei mai buni specialiști, cu o experiență vastă în domeniu, care vă vor putea ajuta.

Să nu uităm că sănătatea contează cel mai mult și e  mai bine să ne adresăm specialistului înainte de complicații, astfel încât vom putea preveni bolile nedorite.