+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
HIPERTEROIDITA

Stări de slăbiciune, insomnia, palpitații, palme umede și calde, transpirația accentuată și oboseala – toate aceste simptome nu trebuiesc neglijate, deoarece poate fi un semn al hipertiroidiei.

Dacă ai aceste simptome și sunt persistente o perioadă mai îndelungată atunci primul tău pas este să te adresezi la un medic fie endocrinolog, aici medicul tău îți va recomanda testarea hormonilor tiroidieni.
Important – Simptomele hipertiroidiei pot fi înșelătoare și de cele mai multe ori vizita la medicului endocrinolog este făcută târziu.

DIAGNOSTIC

Hipertiroidita – este o boală care poate fi diagnosticată din timp însă odată ce simptomele în mare parte sunt silențioase și nesemnificative pacientul se adresează târziu la un medic.
La tineri și vîrstnici hipertiroidie se manifesta destul de diferit, la vîrsta a treia toate simptomele sunt în mare parte legate de circulație, agravează disfuncția cardiacă, duce la instabilitate emoțională și tulburări de concentrare.
Medicul endocrinolog este singurul care poate pune diagnosticul în urma dozării de hormoni și a ecografiei tiroidiene.

TRATAMENT

Tratamentul se indica medicamentos, în Statele Unite de prima intenție este radioterapia cu radio iod. Tratamentul dat are șanse de vindecare a bolii undeva de 40%, în cele 60% de cazuri după încetarea radio terapie cu iod, boala recidivează, și este necesar sa se recurgă la un tratamente curativ definitiv, fie intervenție chirurgicală și medicația.

Tratamentul medicamentos durează un an și de cele mai multe ori după finisarea acestuia boala poate recidivează, prin urmare se adoptă o terapie medicamentoasă pe tot parcursul vieții.

Partea bună este că tratamentul hormonal de substituţie este identic cu acel natural, nu crează simptome neplăcute, nu afectează, este foarte accesibil și ajută organismul la o funcționare normal.
Ne tratarea hipertiroidiei la femeile aflate în menopauză va crește riscul de osteoporoza, prin urmare este de datoria fiecăruia sa nu neglijeze simptomele hipertiroidiei, și să adopte un tratament.