+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
LABIOPLASTIA

Labioplastia sau reducerea labiilor mici este o intervenție chirurgicală intima tot mai des solicitată și fără îndoială, cea mai performantă procedură.
La Promed ai acces la cele mai noi servicii în estetica intima, astfel încât femeie să se poată simți bine în corpul său.

CÂND AI NEVOIE DE LABIOPLASTIE?

În cele mai multe cazuri, femeile solicită chirurgia plastică pentru a îmbunătăți estetica genitală sau atunci când este prezentă o hipertrofie severă a labiilor mici, aceasta fiind mai mult o necesitate pentru a scăpa de iritații, incomodităţi, jenă și chiar de infecțiile locale recurente.

CARE SUNT CAUZELE HIPERTROFIEI A LABIILOR MICI?

Hipertrofia labiilor a fost atribuită unor cauze diferite, printre care se numără factori genetici, factori hormonali (boli hormonale, tratamente de stimulare ovariană), inflamație locală cronică. Deși adevărul este că este dificil să atribuiți buzele inferioare hipertrofiate unei singure cauze.

PLANIFICAREA PREOPERATORIE

Deci te-ai hotărât la o intervenție intima însă nu știi cu ce să începi, atunci în următoarele rânduri găsești detalii despre toate etapele ce urmează să le parcurgi.
Examinarea preoperatorie – medicul chirurg – ginecolog înainte de intervenție, trebuie să efectueze o examinare a zonei pentru a determina exact partea din buza inferioară care trebuie îndepărtată, dacă există, de asemenea, un exces cutanat în piele care alcătuiesc zona clitorală și să stabilească asimetria între ambele labii, astfel încât rezultatul să fie cât mai satisfăcător.

IMPORTANT:

Majoritatea pacientelor, atunci când solicit o corecție a labiilor mici doresc o reducere a surplusului cât mai majoră. Cu toate acestea, ar trebui să știe că lucrul important nu este cantitatea de piele îndepărtată, dar cantitatea care rămâne, astfel încât să fie o simetrie armonioasă și cât mai natural.

Analizele preoperatorii – Testele preoperatorii sunt necesare pentru a efectua intervenția cu garanții și cu riscul minim pentru pacient. În urma consultației inițiale a medicului chirurg se anexează o listă cu investigații necesare de regulă aici se include analiza general a sîngelui, MRS, testarea anestezică și analizele ginecologice pentru a vă simți în siguranță.

 

LABIOPLASTIA – ESTE O PROCEDURĂ DUREROASĂ?

Reducerea labiilor mici este o procedură chirurgicală ambulatorie care se efectuează sub anestezie locală, care aparent, reduce vascularizarea zonei în timpul intervenției chirurgicale, cu sângerare minimă. Nu este necesară spitalizarea, astfel încât să poţi merge acasă după intervenție fără griji.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN TIMPUL PLASTIEI INTIME?

Odată ce anestezia este aplicată, excesul buzelor inferioare este eliminat conform estimării efectuate în evaluarea preoperatorie. Este important ca pe parcursul intervenției, medicul să identifice orice asimetrii între ambele buze pentru a le putea corecta în timpul intervenției.
În urma procesului chirurgical minim invaziv, rana este suturată cu fir reabsorbabil, care este înlăturat după două sau trei săptămîni.

Avantajul labioplastiei constă în faptul că după doar câteva săptămîni după intervenție, râmâne doar amintirea ei, iar cicatricele dispar fără urme, deoarece țesutul care formează labile mici este este total regenerabil fiind diferit de testul pielii.

DUPĂ INTERVENȚIE ESTE POSIBIL SĂ SE MODIFICE SENSIBILITATEA ZONEI INTIME?

Răspunsul este nu. Principalii nervi ai organelor genitale externe nu trec prin marginile buzei inferioare, unde se face incizia, dar la un nivel mai profund, astfel încât sensibilitatea nu este afectată după intervenție.

LA CE RISCURI MĂ POT SUPUNE?

Riscurile sau complicațiile sunt minime și comune pentru orice intervenție chirurgicală, cum ar fi inflamația și vânătăile în primele zile, iar infecția este foarte rară, deoarece este o zonă foarte vascularizată.

RECOMANDĂRI POST OPERATORII

Este recomandat să vă mențineți o odihnă relativă la domiciliu în primele două zile după intervenție pentru a reduce la minimum apariția vânătăi și inflamație semnificativă, evitând eforturile fizice.
Este recomandat să folosiți haine confortabile și să lăsați în primele zile lenjeria intimă foarte strîmtă, recomandabil este lenjeria din bumbac, pentru a evita frecarea și iritarea zonei intime.
CÂND ÎNCEPI VIAȚA SEXUALĂ DUPĂ LABIOPLASTIE?

În general, se recomandă trecerea a trei sau patru săptămîni după intervenție, deoarece, la început, datorită întăririi cicatricilor în timpul primelor săptămîni, acestea pot fi dureroase. Cu toate acestea, va depinde și de evoluția postoperatorie a fiecărui pacient.

AI NEVOIE DE MAI MULTE INFORMAȚII?

Dacă aveți nevoie de mai multe sfaturi, sau răspunsuri, să știți că vă putem oferi informații despre acest subiect direct pe site-ul nostru prin intermediul chatului online, fiind absolut confidenţial și anonim.
În plus, ne puteți face o vizită, unde direct cu medicul ginecolog – chirurg veți putea discuta despre intervenţii la nivel personalizat, consultația de chirurgie intima este absolut gratuită.