+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
Nu este și lentila de noapte – o lentilă de contact?

Știm deja de variantele clasice când este vorba de miopie: ochelarii, care influențează calitatea vieții şi dezvoltarea normală a ochiului, lentilele de contact și chirurgia cu laser, care presupune rezultate ireversibile. Nu este și lentila de noapte o lentilă de contact, ne veți întreba?!

Despre cum corectează miopia lentilele de noapte și de ce sunt recomandate, ne va spune doamna dr. Elena Chisleacova, medic oftalmolog, Centrul de Oftalmologie (OftalmoCorrect) din cadrul PROMED.
Ce sunt lentilele de noapte?
Lentilele de noapte sunt lentile de contact rigide, dar care modifica calculat și reversibil forma corneei în timpul somnului. Nu este vorba de niciun fel de magie, este simplu – anatomie!
Este nevoie doar să le plasați pe ochi cu 15 minute înainte de somn, să dormiți 7-8 ore, iar dimineața să le scoateți. Rezultat: vedeți 100% întreaga zi fără alte metode de corecție.
Sunt indicate pacienților de la vârsta de 6 ani în cazul miopiei până la -6,5 D și astigmatism până la -3 D.
Cum funcţionează ?
Lentilele terapeutice lucrează, după acelaşi principiu ca şi un aparat pentru corectarea dinților. Lentila se aplică pe timpul nopţii, când ochiul este închis și modifică, în sensul deplin al termenului, forma corneei.

Lentila de noapte Paragon CRT 100 este selectată astfel încât epiteliul din zona centrală să se distribuie uniform, reducând miopia. Acest rezultat se obține datorită construcției și a metodei de aplicare a lentilei.

Care sunt rezultate prevăzute?
Majoritatea autorilor a studiilor medicale (Cho; Waline; Eiden; Davis; LORIC şi CRAYON study) au demonstrat ştiinţific că CRT încetineşte progresia miopiei la copii.
În cazul miopiei progresive la copii, lentila de noapte este o unică posibilitate care permite încetenirea evoluției acesteia, fără chirurgie.
Despre CERTIFICĂRI

Aprobată de către FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor), ortocheratologia este aplicată pe larg în SUA, Europa și în Republica Moldova de mai bine de 10 ani, pentru prima dată în Centrul Medical OftalmoCorrect, actualul PROMED.

NOU!
Trateazã inteligent miopia ta sau a copilului tãu. Beneficiază de tratamentul anual, fără alte costuri suplimentare. Mai multe informații, la numărul 022719252

dr. Elena Chisleacova, medic oftalmolog
Centrul de Oftalmologie (OftalmoCorrect) din cadrul PROMED.