+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
Prezbiopa

După vârsta de 40 ani, majoritatea oamenilor se plâng de încețoșarea vederii, și cu dificultate pot vedea obiectele de la distanțe mici, mai cu seamă atunci când au nevoie să citească ceva.

Prezbiopie – o afecțiune a vrâsnicilor, care impune o vizită a medicului oftalmolog și o prescripție de ochelari.
Conform ultimilor statistici se estimează că până în 2050 aproape 1,78 miliarde de oameni vor suferi de prezbiopie.
Prezbiopia – nu este o afecțiune, e mai mult o condiție a procesului de îmbătrânire, după vârsta de 40 de ani lentila ochiului nu mai acomodează la fel de bine, fiind un proces de uzură, astfel mușchii care coordonează această lentilă și asigură vedera de aproape și de la distanță nu se mai descurcă cu această funcție.

Cum se manifestă ?

E foarte simplu, într-o bună zi realizezi că nu mai vezi la fel de bine, în special că nu mai poți citi de la distanțele de la care obișnuiai, sau nu mai poți face lucruri migăloase care le-ai făcut toată viața.
Urmează sa te adresezi la medic!
În cazul în care nu ai mai fost demult la un medic oftalmolog, în mod normal urmează o evaluare oftalmologica completă, ce presupune diagnosticarea unei prezbiopii însă poate fi vorba și de altă afecțiune mai gravă, prin urmare e importanta sa consulți un medic, să faci o evaluare și sa nu vă autoexaminați și să apelați direct la un optician.

Care este soluția?

Soluția este una – ochelarii de vedere, unii percep mai ușor alții mai greu însă acesta este soluția sigură. Evoluția prezbiopii este indiferent de ceia dacă purtăm ochelari de vedere sau nu, si de regula până la vârsta de 50 de ani ajunge la 2 dioptrii.