+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
Sfatul Medicului

Sănătatea e mai bună de cât toate!

Oare există ceva mai important decât sănătatea noastră și sănătatea celor dragi nouă?!

Odată cu trecerea timpului organismul uman, ca și orice altă materie, „se uzează”, iar disfuncționalitățile acestuia devin din ce în ce mai intense.  Prevenirea bolilor viitoare sau păstrarea tinereții cât mai mult timp, devine cea mai răspândită grijă de astăzi, în deosebi ale oamenilor celebri care și-au asigurat viața materială.  Totuși, tema sănătății este atinsă de către toți, indiferent de clasă socială, religie, etnie etc. – cu toții ne dorim să fim sănătoși!

Urmează câteva sfaturi și sănătatea va fi pentru tine un cadou!

  1. Consultațiile Specialiștilor

De obicei oamenii ajung în cabinetul medicului când sunt într-o stare  gravă, au epuizat toate sursele de informare și nu au reușit să scape de durere. Să nu ne jucăm cu focul! Foarte multe situații ar fi fost remediate mai ușor, dacă noi toți am fi apelat din timp la specialist. Nu permite bolii să evolueze!

Indiferend dacă vă supără sau nu ceva, o profilaxie este mereu bună-venită, astfel nu veți regreta de banii achitați în plus în schimbul multor altor suferințe de mai apoi. Acum la Centrul Medical PROMED, poți cumpăra un pachet de sănătate care include 4 servicii medicale pentru un adult la un singur preț de 850 lei.

  1. „Mișcarea este viața”

Exercițiile fizice îmbunătățesc sistemul imunitar. Străduiți-vă să faceți de la început mici schimbări, precum ar fi mersul pe jos timp de 20-30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână vă va îmbunătăți sistemul imunitar și circulator. Exercițiile fizice este calea spre un somn bun și sănătos.

  1. Beți mai multă apă!

Adulții ar trebui să bea cel puțin un litru de apă pe zi, în plus, față de băuturile regulate cum ar fi ceaiul și cafeaua. Apa ajută la menținerea temperaturii corecte a corpului, îndepărtează substanțele toxice și accelerează metabolismului. Vei deveni imediat mai sănătos.

  1. Alimentați-vă sănătos.

Reduceți consumul de carne roșie și creșteți cantitatea de fructe și legume. Gândiți-vă poate la o dietă vegetariană. Încercați să nu adăugați grăsimi saturate, sare și zahăr. Răsfățați-vă din timp în timp cu o bucată de prăjitură – acest lucru este normal.

  1. Ia micul dejun.

Un mic dejun ușor și sănătos este o modalitate excelentă de a obține toate beneficiile meselor precoce. Dacă micul dejun conține proteine și cereale, atunci nu va trebui să mănânci la prânz lacom. Rețineți – persoanele care nu ia micul dejun mănâncă de obicei „mai mult”! Prin urmare, pentru a vă menține apetitul, nu treceți peste prima masă.

  1. Gândește pozitiv.

Incredibil, cât de mult poate schimba o atitudine pozitivă în unele situații, aceasta poate transforma un obstacol într-o oportunitate. Nu numai că veți deveni mai buni la tot ceea ce se întâmplă, ci și veți îmbunătăți sistemul imunitar, astfel veți putea lupta mai ușor cu răcelile și bolile!