(022) 71 92 52 info@pro-med.md

Alunițele la control! Dermatoscopia – evaluarea cu precizie a nevilor

noiembrie 15, 2019

Alunițele! Cei mai mulți oameni au intre 1 si 40 de alunițe. De regulă sunt leziuni bune, dar pot fi și nevi răi. Și doar la o examinare computerizata se investighează alunițele (nevul). Cu ajutorul dermatoscopiei digitale, cea mai avansată tehnologie în depistarea cancerului de piele, putem identifica precoce orice nev suspect sau cu risc.

Când trebuie facută dermatoscopia?
Deoarece des ne expunem soarelui, pielea este cea care are de suferit, petele sau melanomul malign sunt în creștere, ne facem griji de cancerul de piele. Tocmai este indicat sa investigati pielea dermatoscopic o data pe an.

De asemenea, mergeți la control ori de câte ori observați că o aluniță și-a modificat forma, culoarea, dimensiunea ori va deranjeaza. Traumatismele repetate la fel sunt indicații pentru realizarea unei dermatoscopii. Se recomandă investigarea dermatoscopica sau hărta aluniţelor de pe corp în cazul persoanelor care au foarte multe aluniţe, sau celor care au avut în familie cazuri de melanom maligm.

DERMOSCAN – DERMATOSCOPIA DIGITALA SAU CORPORALĂ (Cartograma) permite evaluarea cu precizie a alunițelor sau a altor leziuni ale pielii, investigare foarte eficienta pentru depistarea cancerului de piele, cât şi a altor maladii. Acest sistem complex investighează evoluţia în timp a nevilor pigmentari sau a aluniţelor.

Cum funcţionează?
Dermatoscopia digitală (Total Body Mapping) – permite analizarea alunitelor de pe intregul corp in timp (pe parcursul a cateva luni, a anului).
În principal, fiecare persoană trebuie să facă această evaluare dermatologica, în mod special necesita o atenție sporită, anume:
– atunci când aveți multe alunițe
– atunci când aveți alunițe mari
– dacă observați modificarea alunițelor, unul dintre cele mai îngrijorătoare semne
– dacă vă expuneți în mod repetat la soare
– dacă aveți pielea deschisă la culoare și dacă ați suferit mai multe arsuri solare (mai ales în copilărie și adolescență)
– dacă aveți în familie cazuri de cancer de piele, sau medicul a recomandat urmărirea periodică a alunițelor.
O evaluare periodică a alunițelor, în scop preventiv, vă poate salva viața!

Dermoscan-ul realizeaza scanarea întregului corp și inregistreaza harta alunițelor prezente, sunt analizate digital la riscul leziunilor canceroase. Scanarea este rapidă, non-invazivă și cu precizie.
Ai alunițe care îți dau de gândit?
Vino și investighează!
(022) 24 03 03 / (022) 71 92 52

Articole asemănătoare

Gripa la copii. Simptome, tratament și prevenție

Gripa la copii. Simptome, tratament și prevenție

Gripa este o maladie acută, extrem de contagioasă, caracterizată clinic prin manifestații generale toxice, febră și afectarea aparatului respirator. Sursa de infecție este cineva bolnav sau purtători de viruși. Transmitere – aeriană, prin picături de secreție...

citește mai mult
Când trebuie să ne adresăm la medicul dermatolog?

Când trebuie să ne adresăm la medicul dermatolog?

Ați observat că în zilele noastre toate femeile sunt frumoase și tinere, indiferent de vârstă?! Dermatologie modernă, vă permite să tratati diverse maladii ale pielii și să vă mențineți frumusețea. Un complex de tratamente, recomandat de un profesionist în urma...

citește mai mult

Tratamente Laser pentru problemele pielii

Bolile de piele sunt cele mai intâlnite forme de infectii care apar la oamenii de toate vârstele. Acestea afectează atât sanatatea cât si din punct de vedere estetic. Este foarte importanta diagnosticarea corecta a bolii și administrarea tratamentului necesar. Care...

citește mai mult

Programare rapidă

Call Now Button