fbpx
+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
5 semne când alunica devine periculoasă

Nu putem spune dacă sunt alunițe e bine sau nu e bine. Cauza apariției acestora se datorează la doi factori: ereditari și abuzul de razele solare asupra pielii. În medie, fiecare persoană poate avea un număr diferit de alunițe, dar dacă are mai multe de 20 la număr – este nevoie de o atenție sporită.

Fiecare persoană trebuie să urmărească alunțele, dacă au sau nu schimbări. Dacă începe să se schimbe culoarea sau începe să crească – acesta este un motiv serios de a consulta un medic. Cu părere de rău, alunițele au o mare șansă să crească în tumori. Și nu depinde de numărul de semne de pe piele: o persoană poate avea doar o alunică, dar se poate dovedi a fi periculoasă. O persoană cu o sută de alunițe este în pericol. Iată câteva semne atunci când alunica devine periculoasă:

  • a schimbat brusc culoarea (mai ales puternic întunecată);
  • a început să crească rapid. În general, orice alunică mai mare de 7 mm necesită o atenție sporită;
  • Suprafața a devenit neuniformă, neuniformă, a început să fie acoperită din când în când, acoperită cu răni;

La Centrul Medical Promed poți ușor, fără dureri, riscuri și intervenţii chirurgicale elimina negile, papiloamele, lipoame, verucile cu cea mai sigură și inofensivă metodă de excizie.

Electrocauterizarea – este o metodă folosită atât prin oprirea sîngerărilor de la nivelul vaselor de mici dimensiuni în chirurgie cât și pentru tăierea sau excizia unui fragment de ţesut cutanat în dermatologie.

Pentru mai multe detalii, telefonați 022-71-92-52.

Call Now Button