fbpx
+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
Astigmatismul-problemă oculară

Ce reprezinta astigmatismul?

Astigmatismul – un defect al curburii corneei, o structură transparentă care acoperă irisul și pupilele ochiului.

De obicei, corneea și lentilele ochiului au o formă obișnuită și sunt îndoite în mod egal în toate direcțiile, ceea ce ajută la focalizarea corectă a luminii pe retină, situată în spatele corneei. Daca corneea sau lentila nu este uniformă sau nu are o curbură obișnuită, razele de lumină sunt refractate incorect, ceea duce la problema de refracție.

Astigmatism regulat și neregulat

Astigmatism regulat. Principalele meridiane sunt perpendiculare una pe alta si formeaza un unghi de 90º. Majoritatea astigmatismelor sunt corneale și corecte.

Astigmatism neregulat. Principalele meridiane nu sunt perpendiculare. Aceasta se poate datora leziunilor sau intervențiilor chirurgicale care au provocat cicatrizarea corneei. În plus, poate fi din cauza keratoconusului, o problemă a ochiului care determină subțierea și deformarea corneei. Unii oameni de la nastere pot avea acest defect.

Simptomele

Adulții cu un grad înalt de astigmatism pot avea vedere încețoșată din cauza vederii scăzute,oboseală a ochilor, dureri de cap, daca apar aceste simptome este necesar să vă adresati medicului oftalmolog.

La copii, este posibil ca ei să nu înțeleagă că ei au o vedere scazuta din cauza acestui defect de refracție și posibil ca nu se pot plânge de reducerea vederii. Totuși, dacă acest lucru nu este corectat, erorile de refracție pot afecta performanța copilului în învățătură, de aceea este important să vizitați un medic oftalmolog.

De obicei, astigmatismul poate fi corectat prin ochelari, lentile de contact sau prin chirurgie, metoda corectarii vederii este decisa cu fiecare pacient în dependența de vârstă.

Medicii oftalmologi din cadrul  “PROMED C.M.S” – vor identifica diagnoza și vor selecta un tratament potrivit stării Dvs de sănătate.

Pentru programări (022) 71 92 52

Call Now Button