fbpx
+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
PRIMA VIZITĂ LA MEDIC!

Indiferent dacă ne referim la un consult de rutină unde medicul doar îl cîntăreşte și îi monitorizează evoluția fizică sau că e vorba de analize amănunțite, vizitele la un medic pot fi destul de stresante pentru un copil mic. Pe bună dreptate, aici micuțul descoperă lucruri ciudate, oameni străini și fără să mai menționăm de procedurile neplăcute și adesea dureroase la care e supus.

Anume din acest motiv ar fi bine ca copilul să cunoască din timp ce urmează sa se întîmple, este evident că cu toții avem tendința de a-i proteja de detaliile neplăcute, cu gândul că dacă le spunem adevărul îi speriem prea tare.
Însă adevărul este tocmai invers, s-ar putea ca micuțul să se sperie mult mai tare odată ajuns în cabinetul medicului și nu într-un loc de joacă promis, sau când ar înțelege că înțepăturile unei injecții pișcă puțin.

Tot mai mulți părinți în ultima perioadă au constatat cu uimire cât de cooperanți pot fi micuții lor, după ce li sa explicat ce urmează să se întâmple în cabinetul unui medic. E adevărat că unii copii sunt mai curajoși de fire în timp ce alții mai temători dar pe mulți dintre ei faptul că cunosc ce urmează îi pregătește și întărește.

În concluzie ai încredere în capacitatea copilului tău și spune-i cu sinceritate tot ce urmează sa se întâmple la medic s-ar putea să te uimească curajul de care dă dovada odată intrat în cabinet.

Call Now Button