fbpx
(22) 71 92 52 (22) 44 57 58
Cum să reduci oboseala ochilor în timp ce conduci?

O vedere clara la volan este baza siguranței rutiere, este important ca vederea să rămână clară, iar ochii să nu fie suprasolicitați. Dar, după cum arată statisticile, conducătorii auto suferă cel mai adesea de o scădere a acuității vizuale și a bolilor oculare.

Cum conducerea unui automobil afectează ochii?

Ochii conducătorului auto se află în tensiune constantă, deoarece ochii lui sunt întotdeauna focalizați pe un obiect – drumul.                                      În timp ce conducem, ochii lucrează activ, încercând să surprindă mici detalii: semne rutiere, semafoare, pietonii etc. Din acest motiv, mușchii ochilor sunt puternic suprasolicitați, conducatorul clipește mai puțin frecvent, iar membrana mucoasă a ochiului suferă de uscăciune. Prin ea însăși, o astfel de tensiune constantă poate determina o scădere a acuității vizuale.

Conducerea și vederea din spatele volanului depinde în mare pare de condițiile externe și meteorologice. În timpul căldurii și a vremii însorite, alternanța obișnuită dintre lumina strălucitoare și umbrele provoacă oboseala oculara, șoferul începe să vadă mai rău.

În condițiile meteorologice nefavorabile și noaptea, atunci când sarcina întunecată a ochilor crește, obiectele pot fi văzute mai rău, astfel încât mușchii ochiului se tensionează mai mult, reflectoarele orbitoare ale automobilelor afectează, de asemenea, ochii.

Această tulburare de ochi zilnic cauzează o scădere a acuității vizuale, afectează activitatea mușchilor oculari, duce la uscăciunea cronică a ochilor, un sentiment de “nisip în ochi”, iritații și dureri de cap obișnuite.

Cum să păstrați sănătatea ochilor în timp ce conduceti?

Pentru a reduce impactul factorilor negativi asupra sănătății ochilor, șoferii trebuie să aleagă ochelarii potriviți pentru aflarea  în condiții diferite. Într-o zi însorită, sunt necesari ochelari de soare cu lentile moi de culoare brună, cu un strat polarizant, astfel încât ochelarii vă protejeaze ochii de lumina puternică a soarelui și, în același timp, de la razele strălucitoare reflectate de zăpadă și gheață.                                            În timpul nopții și în condiții de vizibilitate redusă, de exemplu, în ceață sau ploaie, ar trebui să utilizeze ochelarii cu o iluminare acoperită, datorită faptului că mai multă lumină vine în ochi și se îmbunătățește vizibilitatea. De asemenea, ochelarii de conducere pentru timpul întunecat al zilei pot avea o tonifiere galbenă, care elimină efectul componentei albastre a luminii, are un efect de relaxare pentru ochi și îmbunătățește contrastul imaginii. Rama de ochelari trebuie să asigure o vizibilitate maximă.

Pentru a facilita ochii în timpul conducerii, îndepărtați toate obiectele străine de pe câmpul vizual, cum ar fi articole mici și decorațiuni pe oglinda retrovizorie.                                                                                                                                                                                                                          – – – – Încercați să asigurați confortul maxim al scaunului, deoarece conducerea cauzează o întrerupere a alimentării cu sânge a mușchilor zonei gâtului, ceea ce are și un efect negativ asupra vederii.

– Nu petreceți la volan mai mult de 2 ore, este necesar sa faceti o pauza, să vă odihniți ochii.

–Închideți ochii, mutați ochii în lateral și în sus și în jos pentru a vă relaxa mușchii.

Ce fel de ochelari sunt necesari pentru conducerea unei mașini?

Pentru a procura corect ochelarii este necesar sa consultati medicul oftalmolog. El vă va recomanda în privința  alegerii ochelarilor pentru conducerea unui automobil și, dacă este necesar, medicul  va scrie o prescripție pentru ochelari.

Nu uitați să vizitați în mod regulat un oftalmolog cel puțin o dată pe an, mai ales dacă aveți o acuitate vizuală redusă.

In concluzie, o vedere clară și corecția aleasă corect este o garanție a siguranței la drum și a sănătății ochilor dumneavoastră.

Un consult preventiv la medic, va păstra sănătatea ochilor Dvs!

(022) 71 92 52 / 079 990 382

Aveți grija de sănătatea ochilor Dvs!

Call Now Button