(022) 71 92 52 info@pro-med.md

Demodex – cauze, simptome și tratament

aprilie 30, 2019

Demodex – reprezintă un parazit care afectează pielea in jurul pleoapelor, ochilor si obrajilor. Multe persoane cred că e acnee ,dar cauza este anume în acest mic parazit a pielii. Majoritatea oamenilor au acest parazit în organism, dacă ne alimentăm corect și nu consumăm alcool în cantități excesive, imunitatea este bună, și nu este prezent demodexul.

În perioada de toamna demodexul se poate acutiza din cauza slăbirii imunității, în perioada de vara pielea e mai uleioasă si mai afectată de raze ultraviolete, iar toamna e mai frig si se acutizează problema.

Demodexul se manifestă diferit, îl putem depista după următoarele simptome:

  • inflamații ale papulelor
  • umflături și pete roșii pe piele
  • usturime sau o mâncarime usoară lînga pleoape și sprâncene
  • usturimi și umflături la marginea pleoapelor
  • inflamația conjuctivitei, senzația că ai un corp strain în ochi
  • lăcrimarea ochiului
  • căderea genelor

Acest parazit nu creează discomfort atât timp cât imunitatea este bună, când scade imunitatea crește colonia acestor paraziți. La adolescenți deseori nu se atrage atenția la problema dată , deseori netratarea acestei probleme duce la agravarea acesteia. Demodexul deseori se confundă cu acneea rozacee sau chiar poate fi ambele, deoarece ambele distrug protecția pielii.

Cum se depistează demodexul?

Acești paraziți nu pot fi văzuți cu ochiul liber deoarece sunt foarte mici, mărimea lor variază de la 0,15 mm pînă la 0,5 mm. La majoritatea oamenilor sunt două tipuri de demodex: Demodex folliculorum și  Demodex brevis. Primul afectează genele și sprâncenele, al doilea în conductele sebacee ale pielii feței, gâtului, spatelui, pieptului, mai rar se întîlnesc în alte regiuni. Afecțiunea poate fi cauzată de un tip de bacterie sau de mai multe în același timp. Deci putem diagnostica tipul demodexului din analiza lichidului din papulă sau prin analiza biochimiei sîngelui.

Cum se tratează demodexul?

Diagnosticul se stabilește în urma efectuării unui examen bacterioscopic. Este important să fiți consultat de medicul oftalmolog, care vă va indica tratamentul potrivit. În cazul care se stabilește prezența acestuia, medicul specialist vă va indica tratamentul în dependență de localizarea acestuia. Din tratament trebuie excluse băile cu aburi care dilatează vasele. Este necesar de a evita folosirea produselor cosmetice care nu corespund tenului dumneavostră, excluderea din alimentație a alimentelor bogate în grăsimi, alimentelor prajite consumarea cât mai multor fructe și legume și a avea un regim de alimentație echilibrat.

                                         Un consult preventiv la medic, previne orice afecțiune a vederii!

(022) 71 92 52 / 079 990 382

Aveți grija de sănătatea ochilor Dvs!

Articole asemănătoare

Gripa la copii. Simptome, tratament și prevenție

Gripa la copii. Simptome, tratament și prevenție

Gripa este o maladie acută, extrem de contagioasă, caracterizată clinic prin manifestații generale toxice, febră și afectarea aparatului respirator. Sursa de infecție este cineva bolnav sau purtători de viruși. Transmitere – aeriană, prin picături de secreție...

citește mai mult
Când trebuie să ne adresăm la medicul dermatolog?

Când trebuie să ne adresăm la medicul dermatolog?

Ați observat că în zilele noastre toate femeile sunt frumoase și tinere, indiferent de vârstă?! Dermatologie modernă, vă permite să tratati diverse maladii ale pielii și să vă mențineți frumusețea. Un complex de tratamente, recomandat de un profesionist în urma...

citește mai mult

Programare rapidă

Call Now Button