fbpx
(22) 71 92 52 (22) 44 57 58
Dermatoscopia digitală – metoda moderna de examinare a pielii și a alunițelor

CM  PROMED vă oferă:

  • DERMATOSCOPIE DIGITALA/CORPORALĂ (Cartograma)
  • Triсoscopie (trihograma)

Dermatoscopia – cea mai eficientă metodă de monitorizare si diagnosticare a leziunilor cutanate. În cadrul Centrului Medical ProMed ve-ti găsi o tehnică revoluționară de dermatoscopie digitală.

Dermatoscopia digitală  s-a dovedit a fi un instrument extrem de eficient pentru depistarea cancerului de piele, cât şi a altor maladii. Acest sistem complex investighează  evoluţia în timp a nevilor pigmentari sau aşa-numitele aluniţe.

Trichoscopia (dermatoscopia părului și scalpului) este cea mai nouă metodă utilizată pentru diagnosticarea diverselor afecțiuni ale scalpului sau firelor de păr. Modernă, comodă pentru pacient, extrem de utilă pentru medic, neinvazivă și nedureroasă, tricoscopia devine un instrument important în diferențierea alopeciilor de diverse cauze și, de asemenea, în monitorizarea răspunsului la tratament

Melanomul este cea mai agresivă formă de cancer cutanat. Dacă este depistat şi îndepărtat în faze incipiente, pacienţii au şanse mai mari de a se trata şi de a se vindeca de melanom.

Când trebuie facuta dermatoscopia?

Deoarece cancerele de piele si mai ales de melanomul malign este in crestere, este indicat sa mergeti la un dermatolog pentru efectuarea unui control dermatoscopic o data pe an. De asemenea, mergeti la control ori de cate ori observati ca o alunita  si-a modificat forma, culoarea si dimensiunea. Traumatismele repetate la fel sunt indicatii pentru realizarea unei dermatoscopii. Specialiştii recomandă o dermatoscopie digitală şi realizarea unei hărţi a aluniţelor de pe corp în cazul persoanelor care au foarte multe aluniţe, sau celor care au avut în familie cazuri de melanom.

Cum funcţionează?

Dermatoscopia digitală (Total Body Mapping) Permite analizarea alunitelor de pe intregul corp in dinamica ( la distanta de cateva luni).

 Pielea este organul cel mai ușor de supus examinării, astfel încât cu ajutorul dermatoscopiei digitale, care este tehnologia cea mai avansată în depistarea cancerului de piele, putem identifica precoce orice leziune suspectă sau cu risc de a se modifica și să o îndepărtăm în timp util.

Indiferent de vârstă este necesar sa ne examinam pielea anual prin intermediul unui consult de specialitate și o dermatoscopie computerizată.

O evaluare periodică a alunițelor, în scop preventiv, vă poate salva viața.

În principiu, fiecare persoană trebuie să facă această evaluare de specialitate, însă sunt câteva cazuri în care în mod special este nevoie de o atenție sporită, anume:

– atunci când aveți multe alunițe

– atunci când aveți alunițe mari

– dacă observați modificarea alunițelor, acesta este unul dintre cele mai îngrijorătoare semne

– dacă vă expuneți în mod repetat la soare

– dacă aveți pielea deschisă la culoare și dacă ați suferit de-a lungul vieții arsuri solare (mai ales în copilărie și adolescență)

– dacă aveți în familie cazuri de cancer de piele, aveți dumneavoastră acest diagnostic sau medicul v-a recomandat urmărirea periodică a alunițelor.

 

Cu ajutorul acestui aparat scanăm întregul corp și realizăm o hartă a alunițelor prezente, pe care le analizăm din punct de vedere al riscului leziunilor canceroase. Scanarea este rapidă, non-invazivă și nedureroasă. 

Pentru a beneficia de o examinare dermatoscopică a pielii și a alunițelor de către un specialist dermatolog
din cadrul CM ProMed ne puteti apela 022 71 92 52 / 079990382
  Centrul Medical ProMed – 15 ani de activitate!
Call Now Button