fbpx
+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
INFECȚIA HPV

HPV este o prescurtare din limba engleza pentru virusul papiloame uman, fiind niște virusuri ADN care produc pe piele papiloame, condiloame, veruci, negi.
Grupul viruşilor ADN este format din aproximativ de 100 tulpini la număr dintre care 37 pot infecta tractul genital. Și acestea 37 de grupuri se clasifică în tulipine înalt oncogen capabile sa producă cancer de col uterin, mediu oncogene și slab oncogene, cele mai periculoase tulpini HPV fiind 16 si 18.

Este important să se cunoască ca virusul HPV se transmite pe cale sexuala și nu are o simptomatologie specific.
O mare parte dintre femei au o imunitate foarte bună încât sa poată elimina acesta virus fără a urma un tratament pe parcursul a 6-24 de luni și în multe cazuri fără a fi la curent că au avut acest virus, deoarece diagnosticul poate fi făcut numai cu ajutorul analizei specifice HPV de genotipare sau în cazul în care virusul a provocat apariția papiloamelor.

Din nefericire o parte dinte femeii aproximativ – 15% nu reușesc sa elimine acest virus.
Virusul înalt oncogen pătrunde în celula epiteliului colului uterin direct în nucleu și modifica în timp de 10-20 de ani celula sănătoasă în celula canceroasă iar apoi se multiplica în timp și ce nu poate fi controlată.
De aici fiecare femeie trebuie să înțeleagă importanța consultului ginecologic, atitudinea sa față de sănătatea feminină și că ignoranța poate duce la urmări foarte grave.

Call Now Button