fbpx
(22) 71 92 52 (22) 44 57 58
Insuficiența cardiacă

Insuficienta cardiacă este o afecțiune ce apare inițial cu simptome mai ușoare și se instalează treptat, poate avea o evoluție de la câteva săptămâni până la 10-20 de ani.

Important este să reținem că insuficiență cardiacă este calea finală a tuturor bolilor cardiovasculare.

Simptomele acestei afecțiuni sunt diferite în dependență de caz, prin urmare o consultație cardiologică se impune atunci când:

  • simțiți o stare de oboseală cronică
  • avem o respirație deficientă
  • pulsul este accelerat

Insuficiența cardiacă este un sindrom clinic, fiind o asociere de semne clinice ce înseamnă o stare de palpitații, lipsa poftei de mâncare, insomnii, transpirații în timpul somnului.

Debutul acestei boli poate fi diferit, prin urmare este necesar consultul unui medic cardiolog care să prescrie un tratament individual pentru fiecare pacient.

Tratamentul insuficienței cardiace în cadrul Promed

Cel mai eficient tratament sigur că este prevenția, însă în momentul când o afecțiune cardiovasculară este prezentă ea nu se poate vindecă dar se întreține cu un tratament.

Regimul alimentar și stilul de viață trebuie să fie schimbat și controlat de către medicul cardiolog pe toată durata vieții, astfel cu ușurință se pot preîntâmpina complicațiile.

 

RECOMANDARE

După vârsta de 25 de ani valorile tensiunii arteriale cunosc o creștere destul de rapidă, prin urmare se recomanda verificarea tensiunii de 2 ori pe an, și consultația medicului cardiolog annual.

FACTOR DE RISC

  • tensiune arterială 150/100
  • Valoarea pulsului nu trebuie să depășească 100 bătăi pe minut

Pentru a menține valorile optime a pulsului și a tensiunii arteriale se recomanda o dietă echilibrata și un mod de viață activ.

Call Now Button