fbpx
+(373) 22-71-92-52 +(373) 22-44-57-58
PRIMA VIZITĂ LA OFTALMOLOG

Chiar dacă nu au simptome, copii pot avea probleme cu vederea, și din păcate cei mici nu pot spune că văd bine sau rău din moment ce nu pot vedea și înțelege diferența.Anume așa apare întrebarea la părinți – la ce vârstă ar trebui de făcut un consult oftalmologic

Primul control oftalmologic se face imediat după naștere de către medicul neonatolog, atunci în principal se observă dacă nu există probleme severe precum cataracta congenitală, glaucomul congenital, afecțiuni care dacă nu sunt depistate și tratate repede pot duce la orbirea ireversibila.

Apoi repetați consultația oftalmologului la vârsta de 3-4 ani când încă se mai pot corecta anumite defecte congenitale, pentru ca mai apoi ar putea fi un pic tîrziu iar în cazul bebelușilor născuți prematur consultul oftalmologic devine o urgență.

CUM DECURGE EXAMINAREA OFTALMOLOGICĂ LA COPII?

Examinarea oftalmologică pentru copii este diferită de cea a maturului, deoarece ochiul copilului este în continua creștere are anumite afecțiuni specific ce necesită o atenție sporită și o examinare medical specializată.

La Centrul Medical Promed consultă medici oftalmologi pentru copii cu ajutorul celor mai performante echipamente de diagnostic pediatric.
De asemenea dispunem de un aparat foarte util și foarte prietenos cu copii – Plusootix unde putem măsură dioptriile copilului de la distanta, fiind neinvazivă, non contact, sub forma unui joc foarte interactiv pentru copii.

Primii 3-4 ani sunt cei mai decisivi în corecția multor afecțiuni oftalmologice a copilului prin urmare este de datoria unui părinte sa se adreseze medicului oftalmolog cât mai curînd.
Prima corecție optică pentru un viciu de refracţie este ochelarul unde părintele trebuie sa fie prietenul copilului și a oftalmologului pe un drum destul de dificil unde portul acestora trebuie să fie încurajat de copii.

Alta corecție disponibila în exclusivitate în cadrul centrului medical Promed este corecția și stoparea miopie progresive prin terapia refractiva cu ajutorul lentilelor de noapte.
Indiferent de afecțiune, la noi găsești o soluție pentru orice problem oftalmologică, dispunem de cele mai noi metode de terapie și cele mai sigure pentru copilul tău.

Call Now Button