fbpx
(22) 71 92 52 (22) 44 57 58
Cardiologie
Imagistică performantă
Analize medicale și investigații
Standarte internaționale de tratament

Vezi lista de prețuri
 • Analize de laborator
 • Electrocardiografia

Consultația cardiologului

În cardul Centrului Medical Promed îi găsești alături de inima ta pe cei mai buni specialişti în cardiologie.

Pentru a stabili un diagnostic exact și cu precizie, o examinare cardiologică include investigații medicale neinvazive, rapide și sigure care permite examinarea inimii cu scopul de a depista precoce prezența modificărilor cardiace și a stabili un tratament eficient și de durată.

Consultația desfășurată a medicului cardiolog include:
 • Anamneza medicală și examinarea obiectivă
 • Determinarea tensiunii arteriale
 • Indicarea tratamentului
Investigații adiționale
 • Electrocardiograma (EKG, ECG) – Investigația dată vine în ajutorul medicului cardiolog pentru a putea identifica modificări ale fluxului sanguin sau a activității electrice, semne de leziuni a inimii (infarcte) sau inflamații a sacului ce înconjoară inima (pericardite), probleme ale ritmului cardiac, sau dovezi ale măririi de volum a inimii.
 • Profil lipidic (screening) – un set de teste de laborator recomandate pentru a identifica riscul de boală coronariană (CHD).
CE AFECȚIUNI TRATĂM?

 CÂND AI NEVOIE DE UN MEDIC CARDIOLOG? 

LA INDICAȚIA MEDICULUI TERAPEUT

De regulă în cele mai multe cazuri un pacient se adresează la un medic cardiolog în urma unei indicații sau atunci când persistă mai multe simptome specifice. Din momentul în care aveți o recomandare a unui medic, nu ezitați și faceți imediat o programare la o examinare cardiologică. Ştim bine că diagnosticul precoce mai cu seamă în cardiologie pot salva viața în multe situații.

PREZENȚA NIVELULUI CRESCUT DE COLESTEROL

Nivelul crescut de colesterol prezintă un pericol semnificativ de dezvoltare a afecțiunilor cardiace. Pentru a identifica nivelul crescut de colesterol se efectuează analiza generală a sângelui și profilul lipidic.

PREDISPOZIȚIA GENETICĂ

Din păcate majoritatea afecțiunilor cardiologice au o predispoziție genetică, evident că o predispoziție genetică nu indică neapărat că veţi avea o afecțiune însă riscul este mult mai mare, prin urmare este important să te adresezi medicului cardiolog dacă ai în istoricul familial boli cardiovasculare, în special morți subite, infarct de miocard, accident vascular cerebral, etc.

HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ

Este o afecțiune frecventă fără simptome specifice cu complicații grave asupra sistemului cardiovascular precum: cardiopatie ischemică, infarct miocardic, aritmii, insuficiența cardiacă ce impune consultațiile periodice a medicului cardiolog.

DIABETUL ZAHARAT

O afecțiune cronică care predispune o incidență mai mare a bolilor cardiovasculare precum: cardiopatia ischemică, arteriopatia, infarctul miocardic asimptomatic, ateroscleroza și hipertensiunea arteriala

VÂRSTA ÎNAINTATĂ

Vârsta de peste 45 de ani reprezintă un factor de risc în dezvoltarea afecțiunilor cardiace în special dacă aveți un mod de viață sedentar și o alimentație nesănătoasă. Este recomandat persoanelor în etate pe lângă analizele uzuale, să respecte consultațiile periodice a medicului cardiolog.

Cine te consultă ?
 • Dr. Iraida Dimitrova
  Specialitate: medic cardiolog Experiența medicală: 16 ani Participări:
  • Probleme actuale in CNJ si tulbur de ritm card
  • Probleme actuale în HTA și IC
  • Echocardiografia
  Dimitrova Iraida - medic cardiolog
SIMPTOME CARE NECESITĂ O EXAMINARE CARDIOLOGICĂ
 • Durerea toracică anterioară (retrosternală), de regulă se manifestă la efort fizic, însă poate să apară și la repaus; durerea durează în jur de 15 minute, atunci când durerea se prelungește peste 20 minute, se însoțește de transpirații, de scăderea tensiunii arteriale și devine violentă, semnalează apariția unui infarct de miocard și impune prezentarea de urgență la medic
 • Dificultatea la respirație – poate să reprezinte o manifestare în insuficiența cardiacă
 • Pierderea stării de conştienţă sau leșin se manifestă frecvent în afecțiuni neurologice, dar și în afecțiuni cardiace precum tulburările ritmului cardiac, boli valvulare, embolia pulmonară, etc.
 • Palpitațiile - un ritm alert pot să nu aibă semnificație patologică gravă, însă poate fi necesară o intervenție de urgență
 • Picioarele umflate un simptom comun de insuficiență cardiacă cronică
 • Alte simptome precum stare permanentă de slăbiciune, cianoza, imposibilitatea desfășurării activității zilnice obișnuite, tusea „cardiacă” sau cu sânge – toate acestea te obligă la un consult cardiologic de urgență

Consultă un medic bun din cadrul CM ProMed (022) 71 92 52

Faceti o Programare
Programarea dvs. a fost cu succes înregistrată!

în scurt timp revenim cu un apel de confirmare!

Call Now Button