fbpx
(22) 71 92 52 (22) 44 57 58
Operația de cataractă
Fără durere, suturi și spitalizare
Medici chirurgi de înaltă calificare
Echipament medical performant

Vezi lista de prețuri

CHIRURGIA CATARACTEI ÎNTR-O SINGURĂ ZI!

Cataractă-reprezintă capacitatea de opacifiere a cristalinului natural care este poziționat în spatele irisului,corneei și al pupilei. În cazul când apare cataracta, vederea scade treptat, ea evoluează diferit la ambii ochi. Atunci când se modifică modul în care vede, este indicat ca pacientul sa facă un consult la medicul oftalmolog, cel mai important aspect este stabilirea unui diagnostic, dupa ce specialistul stabilește, se fac investigațiile necesare și se alege tipul de cristalin.

Datorită tehnologiei avansate din cadrul centrului medical Promed, acum chirurgia cataractei este ușoară și foarte sigură. Prin aplicarea metodei noi de facoemulsificare – un cateter manual este folosit pentru a distruge si a emuslifica cristalinul cu ajutorul energiei ultrasunetelor, nu mai trebuie să aștepți evoluția cataractei, scapi rapid și sigur de cataractă în mai puțin de 20 minute fără riscuri, suturi și spitalizare! De asemenea, cataracta poate reprezenta motivul pentru care ochelarii de vedere care înainte vă erau de folos acum par să nu mai fie utili.

Fiind o intervenție relativ simplă, ușor suportată de pacient, ea se face o singură dată ce îți garantează rezultatul pe tot restul vieții, prin urmare importanța cristalinelor artificiale este esențială, trebuie să optezi pentru cea mai bună soluție.

CE PRESUPUNE TRATAMENTUL CATARACTEI?

După o anumită vârstă cristalinul își pierde transparența, treptat scade vederea până la pierderea acesteia în totalitate.

Tratamentul cataractei presupune o intervenție chirurgicală care înlătură cristalinul opacifiat (uzat), ulterior fiind înlocuit cu unul artificial.

DE CE SĂ ALEGI METODA NOUĂ DE CHIRURGIE?

Chirurgia clasică sau metoda intracapsulară de înlăturare a cataractei – necesită o perioadă de așteptare până în momentul în care se maturizează cataracta care implică mai multe riscuri.

Facoemulsificarea – este metodă nouă de operare a cataractei cu ajutorul ultrasunetelor care distrug nucleul cristalinului opacifiat fiind aspirat și eliminat, astfel printr-o incizie microscopică se înlătură intact lentila cataractată.

Tot prin această incizie mică se introduce lentila artificială — cristalinul care îți asigură recuperarea vizuală.

Metoda nou de chirurgie a cataractei aplicată de echipa oftalmologică ProMed

  • Este minim invazivă
  • Fără suturi și sub anestezie locală
  • Dimensiunea inciziei este mai mică de 3 mm
  • Chirurgia propriu zisă durează maxim 15 minute
  • Riscul de infecție este redus
  • Reducerea timpului operator, perioada de recuperare durează câteva zile și cu restricții minime
  • Recuperarea vizuală este de 100 % (rezultatul final al vederii poate fi influentat si de prezenta unor boli asociate (leziuni fund de ochi, degenerescente maculare, atrofie de nerv optic, retinopatie diabetica sau pigmentara si altele)

CE TIPURI DE CRISTALINE ARTIFICIALE UTILIZĂM?

Ceea ce privește tipul de cristalin care se poate implanta, există 2 varietăți de cristaline astăzi, cristalinele monofocale și multifocale, în dependențăde producător. Utilizăm cele mai moderne tipuri de cristaline artificiale producător Alcon și producătorul Hanita, foldabile, acestea pot fi implantate pe o incizie extrem de mică.

De regulă cel mai frecvent, se implantează un cristalin artificial „monofocal”, însă oferim posibilitate pacientului de a opta și pentru cristalinele multifocale care te poate scăpa de ochelari, adică corectează atît vederea de departe cât și cea de aproape.

În 99,9 % din cazuri finalul este fericit, astăzi cataracta este o operație foarte standardizată și dacă se efectuează în timp util și nu atunci când este foarte avansată rezultatele sunt excepționale. 

Momentul operator trebuie foarte bine ales, în general e bine de operat atunci când abia scade confortul vizual, înainte de-a pierde mai mult de 50 % din claritate vederii. E mult mai sigur și mai eficient, odată ce acum nu mai trebuie să aștepți maturizarea cataractei.

În cazul în care nu se operează la timp, cataracta poate duce până la pierderea vederii. Ochiul care suferă de cataractă și nu este tratat la timp riscă să dezvolte complicații. În concluzie, medicul oftalmolog atunci cînd vă recomandă această intervenţie, ea este necesară pentru o vedere clară fiind simplă și cu rezultate excepționale.

Faceti o Programare
Programarea dvs. a fost cu succes înregistrată!

în scurt timp revenim cu un apel de confirmare!

DE CE ESTE NEVOIE CA O INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ SĂ FIE CU SUCCES?

Suntem o echipă medicală cu experiență în domeniu, care dispunem de o dotare clinică performantă și tehnici operatorii performante avansate și nu în ultimul rând de respectarea jurământului Hipocrat. Datorită tehnologiei foarte avansate, operatia de cataracta este minim invaziva, efectuindu-se incizii extrem de mici la nivel milimetric, recuperarea fiind rapidă și ușoară.

Pe toate acestea le găsești în cadrul Centrului Medical ProMed!

De 13 ani reîntoarcem claritatea vederii pacienților noștri, dispunem de cele mai performante echipamente medicale ce provin de la producători mondiali precum: Bausch&Lomb (SUA), Blanco (Germania), Tomey (Japonia), Melag (Germania), Alcon (S.U.A) și avem o echipă oftalmologică cu renume, doctori în științe medicale cu o experiență de peste 30 ani care cu dedicație și devotament își respectă misiunea, de-a oferi sănătate ochilor tăi.

 

Pentru o vedere clară și ochi sănătoși, puteti apela 022 71 92 52 / 079 990 382!

Centrul Medical ProMed – 15 ani de activitate!

Call Now Button