Medicina Muncii | ProMED

      Examenul medical la angajare. Relatia angajat – angajator.

  Sunteti angajator si urmeaza sa incadrati in munca persoane noi. In acest caz, nu trebuie sa neglijati faptul ca, inainte de a incepe activitatea, orice salariat nou trebuie sa fie supus unui control medical obligatoriu.

Cunoastem, că o persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.

CM ProMED Family vă stă la dispoziţie pentru diverse investigatii şi examinari medicale de specialitate, conform necesitatilor angajatului ori al angajatorului.

In acest sens, angajatul pe de o parte şi angajatorul pe de altă parte au obligatia sa se asigure cu un examen  medical şi certificat.

Medicul de medicina a muncii evalueaza aptitudinea pentru munca in relatie cu starea de sanatate si promoveaza adaptarea muncii la posibilitatile angajatilor.

O persoana este considerata apta din punct de vedere medical daca aceasta poate desfasura activitatea la locul de munca, in profesia sau functia pentru care se solicita examenul medical.

In conditiile in care medicul de medicina muncii face recomandari de tip medical, aptitudinea este conditionata de respectarea acestora, iar in fisa de aptitudine, avizul medical va fi apt conditionat.

CM ProMEDFamily efectuеază examinari si investigaţii medicale cu ulterioara eliberare a certificatului medical, atunci când doriţi:

 1. examen medical la angajarea in munca;
 2. examen medical de adaptare;
 3. examen medical periodic;
 4. examen medical la reluarea activitatii;
 5. supraveghere speciala;
 6. promovarea sanatatii la locul de munca.

Aptitudinea sau inaptitudinea unei persoane se stabileste de catre medicul de medicina a muncii, pe baza urmatoarelor criterii:

 • compatibilitatea sau incompatibilitatea dintre eventualele afectiuni prezente in momentul examinarii si viitorul loc de munca;
 • existent sau inexistenta unei afectiuni ce pune in pericol sanatatea si securitatea celorlalti lucratori de la acelasi loc de munca;
 • existent sau inexistenta unei afectiuni ce pune in pericol securitatea unitatii si/sau calitatea produselor realizate sau a serviciilor prestate;
 • existent sau inexistenta unui risc pentru sanatatea populatiei careia ii asigura servicii.

In functie de rezultatul examenului medical la angajarea in munca, medicul de medicina muncii poate face propuneri pentru:

 1. adaptarea postului de munca la caracteristicile anatomice, fiziologice, psihologice si la starea de sanatate a lucratorului;
 2. indrumarea persoanei care urmeaza a fi angajata catre alte locuri de munca;
 3. includerea in circuitul informational si operational din sistemul sanitar a acelor persoane care necesita o supraveghere medicala deosebita.

Rezultatul examenului medical se înregistreaza într-un dosar medical.

Pentru informatii privind examenul medical la angajare, nu ezitați sa contactaţi specialistii nostri la telefonul  0799 90 382.

Call Now Button