Alimentele pe care le mananci în fiecare zi au un efect uriaș asupra sănătătii tale.
Afecțiunile digestive pot fi prevenite prin optimizarea stilului de viata, printr-o nutritie echilibrata cantitativ si calitativ. Regimul alimentar are un rol esențial atât în prevenirea diferitelor forme de afecțiuni gastrointestinale. Acestea pot fi provocate de o problemă digestivă sau de anumite obiceiuri dăunătoare.
Alimentatia sanatoasa trebuie sa:
Este bine sa avem o alimentatie cat mai variata care sa asigure necesarul caloric, dar in egala masura sa respecte proportiile dintre principiile alimentare si sa asigure necesarul de vitamine si minerale.
Alimentele au compozitii distincte, unele dintre aceste continand doze mai mari sau mai mici de nutrienti. Exista diverse sisteme de clasificare a acestora, însa prea puțini sunt cei care le acorda importanță. Multi factori exista pe lista care contribuie la instalarea bolilor, cum ar fi: infectii bacteriene, disfunctii musculare, dificultatea digerarii anumitor alimente sau stresul.
Aceștia sunt favorizati de consumul alimentelor prea grase, fumat, diete sarace in vitamine si minerale și conduc catre apartia bolilor digestive, ulcere sau reflux gastric.
Nedepistate la timp, aceste tulburari pot crea probleme mult mai complexe si pot lasa efecte grave.
Multe simptome pot semnala probleme cu tractul gastrointestinal, incluzand in aceasta sectiune: dureri abdominale, balonare, constipatie, diaree, arsuri la stomac, incontinenta, greata și varsaturi cu dificultati la inghitire, dupa cum informează specialiștii.
Pentru o buna analiza și recunoastere corecta a acestora, este necesar sa apelati la sfaturile medicului, pentru indicarea unui tratament eficace și evitarea altor simptome/efecte.
Pentru o consultație la medic ne puteti apela 079 990 382 Viber/WhatsApp
Aveți grijă de sănătatea dvs.!