Infectii cu fungi – candidoze
Candidozele vaginale sunt de cele mai multe ori cauzate de Candida Albicans. Aceasta apare la nivelul intestinelor, gura, piele si este si un vietuitor natural in vaginul mutor femei. Pana la varsta de 25 de ani, aproape jumatate din femei au experimentat macar o data candidoza vaginala. Impreuna cu vaginoza bacteriana, candidoza este una dintre cele mai comune cauze ale infectiilor vaginale . Cele mai multe plangeri cu privire la candidoza vaginala sunt: eliminarile excesive de culoare albicioasa si mancarime in zona genitala. Umflaturile, roseata, durere in timpul actului sexual, iritatia labiile interioare cat si celor exterioare, durerea la urinare sunt alte simptome mentionate.
Originea candidozei vaginale este inca neclara, dar recurenta candidozei pare sa fie legata de ciclucl menstrual. De cele mai multe ori, candidoza este usor de tratat, dar daca recidiveaza de citeva ori intr-un termen scurt, atunci va fi mai dificil de vindecat.
In ultima vreme, sunt disponibile multe abordari noi care ajuta la corectarea disbiozei si neutralizeaza microbii daunatori precum Candida albicans.
Leucoree – eliminari anormale
Leucoreea este de multe ori cauzata de o infectie vaginala, dar poate avea ca si cauza iritatia non-infectioasa a vaginului (de exemplu hainele stramte sau utilizarea sapunurilor in zona intima pot cauza probleme). Vaginoza Bacteriana si candidoza vaginala sunt cele mai intalnite afectiuni. Chiar daca acestea nu sunt probleme serioase care sa necesite medicatie, femeile se pot confrunta cu discomfort sever precum scurgeri cu miros neplacut.
Mancarimea/Pruritul
Pruritul vaginal este un tip de disconfort foarte comun. El reprezinta o experienta neplacuta care poate fi cauzata de mai multi factori. Una dintre cauzele distinctive ale pruritului este candidoza vaginala. In aceasta situatie, mancarimea este asociata de cele mai multe ori cu o scurgere alba, densa. Mancarimea este si un simptom al vaginozei bacteriene, insa nu este la fel de intensa precum in cazul candidozei. Aceasta mai poate fi determinata si de uscaciune vaginala sau de o igiena necorespunzatoare. Procedurile de spalare vaginala cu diferiti detergenti, sapunuri, dezinfectanti sau spray-uri parfumate pot duce la dezechilibru microflorei, dusul vaginal excesiv, de asemenea, duce la indepartarea mucoasei vaginale, ceea ce duce la uscaciune si mancarime.
Vulvita si Vaginita
Vulvita si Vaginita sunt inflamatii ale vulvei (zona externa a organului genital feminim) si al vaginului. Vaginita este de multe ori asociata cu leucoree (scurgere anormala), prurit (mancarime) si durere. Cauza este de obicei o afectiune vaginala precum vaginoza bacteriana, cadidoza vaginala sau trichomoniaza, dar poate fi si rezultatul scaderii nivelului de estrogen si uscaciunea vaginala asociata perioadei de dupa instalarea menopauzei. Factorii de risc ce influenteaza dezvoltarea vaginitei includ schimbari hormonale, precum cele asociate sarcinii, pilulelor contraceptive, activitatea sexuala, boli cu transmitere sexuala, medicamente (antibiotice sau steroizi), diabet nesupravegheat, igiena vaginala necorespunzatoare si haine stramte.
Pentru orice fel de intrebari care va creeza disconfort va puteti face o programare la medicul ginecolog la numarul de telefon 079990382.