Fizioterapia este știința care studiază acțiunea factorilor fizici asupra organismului în tratarea și restabilirea mobilitatii muschilor, articulațiilor, a membrelor afectate în urma unei dizabilități sau a unui accident și atenuează durerile cauzate de acestea, folosind metode fizice, cum ar fi masajul, exercițiile fizice regulate, magnetoterapia si electrostimularea. Fizioterapia este recomandată la orice vârstă, încurajând pacientul să își gestioneze afecțiunile și să se recupereze, învățându-l să rămână independent chiar și după finalizarea tratamentului fizioterapeutic.
Cu ajutorul fizioterapiei, masajului si acupuncturii putem trata afectiunile muschilor, nervilor sau articulatiilor. Au importante efecte antialgice (calmarea durerii), antiinflamatorii (eliminarea inflamatiilor articulare si musculare), decontracturante (eliminarea contracturilor), miorelaxante (relaxare musculara).
MASAJUL reprezintă prelucrarea manuală sau mecanică a țesuturilor moi și a sistemului muscular, în vederea obținerii unor efecte terapeutice și de relaxare, benefice organismului uman, pe termen lung sau chiar cu rezultate instantanee (relaxare, eliminarea rapida a oboselii fizice etc). Este una dintre cele mai eficiente metode de a stimula circulația si de a reduce stresul.
Masajul terapeutic este o metodă de tratament, aplicată cu scopul de a îmbunătați condiția sau patologia, care a fost diagnosticată de medic și folosește o varietate de modalități sau proceduri, care se concentrează pe tratamentul afecțiunii diagnosticate.
Înainte de a se recurge la această terapie, se ia in calcul tipul afecţiunii de care suferă pacientul, dar și ce se doreşte să se obţină în urma efectuării şedinţelor de masaj: efecte benefice pe termen scurt (spre exemplu, reducerea inflamaţiei sau a durerii) sau pe termen lung, ca terapie adjuvantă, folosită în asociere cu alte proceduri terapeutice (acupunctură, reflexoterapie, manipulări articulare).
Masajul terapeutic poate fi de mai multe tipuri: general, regional sau segmentar.
Indicații pentru masaj
ACUPUNCTURA este un tratament ce consta in inteparea anumitor puncte situate la nivelul pielii, puncte ce se afla de-a lungul medidianelor energetice care formeaza o retea complexa.
Indicații pentru acupunctură:
FIZIOTERAPIA OCULARĂ
Viața modernă a schimbat mult felul în care ne petrecem timpul liber. Astăzi navigăm mult pe internet, lucrăm în fața computerului și ne relaxăm cu un gadget în mână. Ochii noștri sunt necontenit supuși stresului. Oboseala oculară devine tot mai comună în lumea modernă, provocând simptome neplăcute precum roșeață, iritare și senzația de uscăciune. Este crucial să ne adresăm unui medic oftalmolog în cazul în care aceste simptome persistă, deoarece poate fi dificil să facem distincția între oboseala oculară și o afecțiune oculară mai gravă.
În general, tratamentul pentru oboseala oculară implică prescrierea de picături pentru lubrifierea și hidratarea ochilor, în scopul ameliorării senzației de ochi uscați. De asemenea, terapiile fizioterapeutice, cum ar fi electrostimularea, laser terapia, magnetoterapia, cromoterapia și baroterapia, pot fi benefice în relaxarea ochilor și reducerea spasmei musculare.
Pentru programare la fizioproceduri ne puteti apela la numarul de telefon +373 79 990 382, viber/whatsapp.