Treatment table, female patient in background
Candidoză vaginală este o afecțiune asociată cu apariția unei cantități mari de floră fungică în vaginul femeii.Pe parcursuș vieții, 3 din 4 femei se confruntă cu această problemă. Candidoza vaginală nu este considerată o infecție cu transmitere sexuală, este o infecție provocata de o ciuperca denumita Candida albicans. Poate să apară, inclusiv la femeile care nu sunt active sexual.
Cauzele apariție candidozei
Ciupercile microscopice din genul Candida locuiesc în vagin în număr mic. În mod normal, acestea nu provoacă niciun simptom. Dar dacă echilibrul microflorei vaginale este perturbat, numărul ciupercilor crește și apare candidoza. Pentru majoritatea femeilor, apare „din senin” – fără un motiv evident. Mai mulți factori cresc riscul de a dezvolta candidoză vaginală:
Ciupercile Candida „adoră” căldura și umiditatea. Pentru a preveni aftele, medicii recomandă să purtați lenjerie de corp din bumbac, pantaloni largi (este mai bine să renunțați la blugii strânși) și, de asemenea, să vă schimbați rapid în haine uscate după înot sau sport.
Simtome
Cele mai frecvente simptome ale includ:
Diagnostic si tratament
Pentru diagnosticarea candidozei, este suficient un examen ginecologic și un examen de laborator al secrețiilor urogenitale. Aftele sunt tratate cu pastile sau supozitoare / creme vaginale. Durata cursului tratamentului depinde de gravitatea simptomelor infecției.
Comprimatul care conține agentul antifungic se administrează de obicei sub formă de doză unică. În cazul unei infecții complicate, a doua doză de medicament poate fi necesară după 72 de ore. Efectele secundare sunt rare și ușoare. Aceasta poate include stomac deranjat, dureri de cap și erupții cutanate.
Dacă aveți simptome de candidoza, nu vă auto-tratati! Faceți un consult cu un ginecolog la Centrul Medical ProMED.
Pentru o programare sunaţi la numărul (022)71 92 52.
We will call you back soon