Copilul tău se apropie foarte mult de televizor, pentru a vedea mai bine? Ai observat că nu poate descifra cifrele de la mașină? Sau mereu îngustează ochii ca să poate deosebi lucrurile de la distanță? Mare atenție! Acestea pot fi simptomele miopiei.
Ce este miopia și cum se tratează?
Miopia este o defecțiune de vedere și de cele mai multe ori, apare în copilărie și se dezvoltă până la încetarea creșterii ochiului. Defecțiunea se caracterizează prin incapacitatea de deosebire a lucrurilor ce se află la distanță, deoarece globul ocular este ușor mai lung decât ar trebuie din partea de față spre spate. Razele de lumină care creează imaginea pe care o percepe se focalizează mai degrabă în fața decât direct pe retină, partea sensibilă a ochiului. Când se întâmplă acest lucru, obiectele aflate la distanță par încețoșate și neclare.
Cauzele miopiei
Miopia apare din cauza factorilor genetici și cei din mediu. În cazul când părinții sunt miopi sau unul din ei, probabilitatea de a precede miopie la copil este mai mare. Dacă ne referim la factorii din mediu – atenție la copil atunci când stă în cameră la iluminare slabă, privește des la telefon sau televizor, aceasta poate influența la dezvoltarea miopiei și poate aduce la consecințe grave.
Se tratează miopia la copii – da sau nu?
Copiilor și adolescenților le este contraindicată chirurgia refractivă până la 20-21 ani, iar corecția cu ochelari nu permite dezvoltarea și funcționarea normală a mușcilor oculari, gradul miopiei deseori fiind în creștere.
Tratamentul pe care îl propune Centrul Medical PROMED, este cu ajutorul lentilelor de noapte Paragon CRT. Purtate noaptea, în timpul somnului, lentilele Paragon CRT exercită o acțiune de remodelare a suprafaței corneene.
Suprafața internă a lentilei are o structură compusă, care acționează activ asupra epiteliului corneean, impunându-l ușor și dozat să migreze de la centru spre periferie, ducând la corecția treptată a miopiei și/sau astigmatismului. Astfel puterea de refracție a corneei se schimbă la valoarea exact necesară. Scoase dimineața, efectul lentilelor se păstrează timp de 48 ore, fără a fi necesare alte variante suplimentare de corecție.
Efectul obținut este unul ireversibil. Dacă lentilele nu mai sunt aplicate vederea revine la valorile sale inițiale.
Important!
• Orice achiziție de lentile de contact, inclusiv a celor ortocheatologice, necesită consultul specialistului.
• După prima noapte de aplicare a lentilelor este necesară efectuarea unui consultant medical imediat. Vizita la medic urmează a fi în primele ore ale dimineții, cu lentilele pe ochi, pentru a verifica centrarea lentilelor și efectul acestora.
• Este necesar să urmați regimul de curățare și dezinfectarea lor, recomandat de medic.