Monitorizarea ambulatorie ECG (Holter), permite monitorizarea activităţii inimii timp de 24 de ore, atât ziua, cât şi noaptea, cu rolul de a monitoriza toate schimbările inimii ce au loc în timpul activităţilor cotidiene. Aparatul este montat pentru 6, 12, 24 sau 48 ore, în funcţie de necesitate
Monitorizarea Holter este o metodă de cercetare care permite înregistrarea continuă a dinamicii inimii pe un ECG utilizând un dispozitiv portabil (Holter), monitorizarea modificărilor în activitatea inimii și monitorizarea tensiunii arteriale a pacientului pe tot parcursul zilei în condițiile activității sale. Datorită monitorizării zilnice a inimii, este posibil să se detecteze sau să se prevină dezvoltarea următoarelor boli ale sistemului cardiovascular:
Diferența dintre monitorizarea ECG și Holter
Electrocardiografia este o înregistrare a activității inimii, care vă permite să urmăriți procesele electrice într-o stare de repaus a corpului, timp de 5-10 secunde. Spre deosebire de ECG, monitorizarea Holter poate detecta anomalii în activitatea inimii (episoade de ischemie miocardică, ritm cardiac și tulburări de conducere, inclusiv cele care pun viața în pericol) în 24 sau 48 de ore în condiții de activitate normală a pacientului. Monitorizarea zilnică combinată a tensiunii arteriale și a ECG de către Holter vă permite să evaluați simultan activitatea inimii și a indicatorilor de tensiune arterială.
Avantajele monitorizării Holter
Indicații pentru monitorizarea Holter
Termeni și condiții în timpul monitorizării
Senzorii unui mic recorder portabil ECG sunt atașați la pieptul pacientului, iar dispozitivul de fixare este situat pe centură. Pacientul poartă dispozitivul în timpul zilei. Procedura de înregistrare a monitorizării Holter este automatizată. În acest moment, pacientul trebuie să țină un jurnal în care să înregistreze ocupația (mers, stres fizic sau emoțional etc.), timp de odihnă, bunăstare în timp ce face anumite lucruri.
atunci când purtați dispozitivul, nu faceți baie sau duș (pentru a nu deteriora dispozitivul);
nu supuneți dispozitivul la frigul sau căldură;
evitaţi stresul care cauzează transpirații abundente;
să nu fiţi lângă liniile electrice;
păstraţi un jurnal despre cumVă simțiţi.
Inregistrati toate evenimentele in jurnal – este foarte important sa completati intr-un jurnal fiecare activitate facuta si momentul in care le se intampla. Cateva exemple de activitati sunt :
De asemenea trebuie sa includeti :mancatul si bautul, medicamentele luate, perioadele de stres. Notati orice fel de simptome aveti si momentul in care le aveti.
Urmatoarele simptomele sunt importante pentru a fi inregistrate :
Rezultatele testului Holter monitorizare ECG
Inregistrarea va fi analizata de un computer care va tipari un raport. Medicul dumneavoastra va analiza raportul si jurnalul dumneavoastra si va explica semnificatia rezultatelor. In functie de acest test, medicul va poate recomandate explorari sau tratamente suplimentare pe care le va discuta cu dumneavoastra.
Nu este necesară pregătirea specială pentru examinare, nu există contraindicații.
Daca aveti intrebari sau neclaritati nu ezitati sa va programati pentru un consult la specialist cardiolog ProMED la numarul 079990382. Sanatatea inimii conteaza!
We will call you back soon