Putin timp in urma corectarea vederii cu lentilele de noapte provocau mirare și neîncredere, deoarece mulți nu credeau în posibilitatea și eficacitatea acestei proceduri. Astăzi, lentilele de noapte (Paragon) și-au câștigat ferm locul printre metodele de corectie a aproape oricăror probleme de vedere.
Principalul avantaj al corecției nocturne este obținerea vederii 100%, chiar si dupa prima noapte de purtare a lor si absența oricăror restricții. Datorită permeabilității absolute a oxigenului, lentilele sunt extrem de igienice și ideale pentru purtarea pe timp de noapte.
Individualitatea și precizia lentilelor de noapte
Selectarea lentilelor de noapte în clinica ProMED se efectuează individual după diagnosticarea vederii. Parametrii lentilelor de contact moi sau datele terapiei cu ochelari nu sunt luate în considerare.
Selectarea lentilelor trebuie făcută numai de un specialist care a urmat o pregătire specială și, după rezultatele obținute, va putea prescrie lentile, învăța cum să le folosească și emite instrucțiuni de îngrijire.
Selectarea pas cu pas a lentilelor de noapte
Selectarea corectă a lentilelor de noapte pentru început are nevoie de o diagnosticare specială unde pacientul trece examinarea oftalmologică completă, precum și o serie de studii suplimentare care permit să exploareze toate caracteristicile individuale ale corneei.
- Autorefractometria/keratometria
- Topograma
- Biometria
- Acuitatea vizuală
- Biomicroscopia-se verifica sindromul ochiului uscat
- Fundul ochiului, grosimea corneei
Copii suplimentar realizează o serie de testări, măsurări anatomice a ochilor pentru a putea urmări în mod obiectiv dinamica progresiei miopiei, starea aparatului muscular al ochiului, tendințele de dezvoltare a miopiei pe viitor, pentru a evalua eficacitatea terapiei de refracție. În urma rezultatelor obținute se vor discuta cu medicul oftalmolog oportunităţile tratamentului ortokeratologic individual.
Selectarea lentilelor de noapte este o examinare minuțioasa care implică efort și timp, pacientul urmează o serie de teste cu lentilele CRT pentru a evalua cu precizie caracterul adecvat al selectarii și eficacitatea lor.
În total, există patru etape în selectarea lentilelor de noapte:
- Prima vizită a pacientului la clinică. În această etapă, pacientul este examinat, se efectuează un diagnostic complet al problemelor de vedere, o examinare oculară, care include biomicroscopia, determinarea acuității vizuale, keratotopografie, autorefractometrie (examinare pe computer) și corectarea vederii cu lentile de probă pentru ochelari. Când toate rezultatele examinărilor sunt primite și evaluate și nu există contraindicații, specialistul calculează parametrii lentilelor de noapte.
- A doua vizită pacientul o face după a doua sau a treia zi de purtare a lentilelor. La indicatia medicului e posibil sa veniti la consultatie repetata fara a scoate lentilele! În această etapă, specialistul evaluează din nou potrivirea lentilelor, determină acuitatea vizuală cu și fără lentile.
- A treia vizită la clinică are loc după o săptămână de utilizare a lentilelor. E posibil ca în acest moment pacientul să aibă vedere dublă sau încețoșată (mai ales seara). Important ca în timpul vizitei la medic, să raportați orice modificări/plângeri sau lipsa acestora, după care specialistul va efectua o keratotopografie a corneei și va verifica acuitatea vizuală.
- A patra vizită este programată pentru pacient la 3-4 săptămâni după a treia vizită. În acest timp, vederea se stabilizează, devine foarte bună și nu apar efecte secundare.
Performanța generală a refractometriei este complet dependentă de corectitudinea selectării lentilelor și experiența medicală.
Medicii clinicii ProMED au cea mai vastă experiență în domeniul Ortokeratologiei, odată ce suntem primii care am adoptat această metodă în Republica Moldova.
Dacă ai intrebări legate de lentile de noapte, caror persoane sunt recomandate, nu ezita sa ne contactezi la 079990382.
Sănătatea Dvs.oculară, este o prioritate pentru noi!