Semne postacnee sau dermatită seboreica.Tratament laser.
Dermatita seboreica este o afectiune inflamatorie a pielii, care se manifestă prin secreţie excesivă de sebum, roşeaţă, iritaţii, prurit şi descuamări. Ulterior, o forma mai grava, ca și în cazul altor afecțiuni înrudite, cum ar fi acneea, dermatita seboreică poat lasa pe suprafața pielii pete roşii, cicatrice au leziuni.
Cicatricele post-acnee produce mult disconfort atât fizic, cât şi psihic din cauza urmelor si aspectului neplăcut lasat pe piele. Ele reprezinta de fapt o zona de piele hiper pigmentata ,ca urmare a unui process inflamatoriu și sunt crestături sau adâncituri permanente, apărute de la daunele suferite de colagenul din piele, iar aceste adâncituri sau cicatrici pot lua multe aspecte sau forme.
Clasificarea cicatricile post acneice:
- Atrofice – cele mai des intilnite și cel mai dificil de tratat. Au aspectul unor depresiuni sau adâncituri în piele.
- Hipertrofice – mai puțin frecvente. Se caracterizează prin leziuni de culoare roz, ferme, ce depășesc planul orizontal al .
- Hiperpigmentările post inflamatorii – nu sunt cicatrici propriu-zise, ci rezultate ale procesului de vindecare al leziunilor inflamatorii. Evoluția lor este de lungă durată, persistând săptămâni sau chiar luni.
Tratamenul cicatricilor post-acneice este unul complex, personalizat, ce necesită proceduri multiple și cu o perioadă in dividuală de recuperare (7-10 zile). Tratamentul permite recuperarea cicatricilor în proporție de 80-90%.
Cicatricile ușoare pot fi ameliorate cu ajutorul cremelor și medicamentelor, însă pentru cicatricilor post-acneice ce au o forma mai severă si nu pot fi tratate printr-o modalitate tradițională,medicul dermatolog poate întocmi un plan de tratament, încorporând adesea metode combinate. Iată câteva dintre ele:
- Peelingul chimic – este procedura dermato-cosmetică ce utilizează acizi cu diferite concentrații ce provoacă o arsură chimică controlată la nivelul pielii. În funcție de adâncimea cicatricilor, substanța se poate aplica la nivelul întregii fețe sau strict la nivelul leziunilor, stimulând regenerarea straturilor profunde și, în final, atenuarea până la dispariția totală a cicatricilor.
- Microneedeling medical sau mezoterapia fracționată – este un tratament rapid și eficient ce stimulează sinteza naturală de colagen la nivelul pielii. Procedura se realizează cu un dispozitiv medical ce utilizează microace la care se adaugă un cocktail de aminoacizi, vitamine și acid hialuronic.
- Fillerii dermici sau injectări intralezionale – se injectează în cicatrici pentru a ridica straturile superficiale ale pielii. De obicei, se folosește acid hialuronic. Rezultatele sunt imediate și necesită repetarea o data la citeva luni.
- Tratamentul cu lasere – distrugere țintită a unor fragmente de piele, fără a afecta pielea din jur. Țesutul distrus este înlocuit, la vindecare, cu unul nou și sănătos, iar cicatricile se pot ameliora vizibil. Aceasta acționează prin stimularea colagenului, având ca rezultat final refacerea aspectului pielii și tratarea permanentă a cicatricilor. Procedura este una confortabilă, se face după aplicarea unei creme anestezice, este nechirurgicală, sigură și are un timp de recuperare scurt, de numai 4-6 zile.
Medicii dermatologi de top susțin că tratamentele cu laser şi substanţele de umplere a dermului (cunoscute şi drept fillere) sunt cele mai eficiente modalităţi de a trata această problemă.
Pentru mai multe informații sau programare ne puteti apela (022) 71 92 52 sau 079 33 77 80.