Sforăitul este o afecțiune caracterizată printr-o tulburare de somn asociată cu probleme de respirație și care necesită tratament obligatoriu. Acesta poate fi un fenomen temporar cauzat de răceli, leziuni acute sau alergii. Cu toate acestea, cel mai adesea aceasta este o patologie cronică, care este cauzată de caracteristicile anatomice și fiziologice ale structurii și funcționării țesuturilor cavității bucale și a organelor tractului respirator superior.
CAUZE ALE SORĂITULUI
În plus, obezitatea, fumatul, abuzul de alcool și deficiența cronică de somn pot duce la sforăit.
Prezența sforăitului în general are un efect negativ asupra sănătății și somnului, și, prin urmare, necesită tratament. Astfel de oameni nu dorm suficient, se simt obosiți în timpul zilei, iar starea de spirit, memoria, funcțiile cognitive și performanța se scade.
Cu toate acestea, cea mai periculoasă afecțiune este apneea în somn. În esență, aceasta este o oprire a respirației timp de câteva zeci de secunde. Unii oameni au până la 400 de astfel de opriri pe noapte în cazuri severe. Dacă adunați tot acest timp, ar putea dura câteva ore.
TRATAMENTUL SFORAITULUI
Cele mai bune rezultate ale tratamentului sunt obținute printr-o abordare cuprinzătoare a cauzelor care provoacă sforăitul.
Înainte de începerea tratamentului, poate fi necesară o examinare ampla, inclusiv consultații la un medic ORL, endocrinolog, nutriționist etc.
În plus, pentru a obține cele mai bune rezultate, va fi necesar să reduceți excesul de greutate și să renunțați la obiceiurile nocive.
TRATAMENTUL sforăitului CU LASER
Tratamentul cu laser pentru sforăit este indicat numai în următoarele cazuri:
Când, în timpul unei consultației la medicul ORL, se evidențiază o slăbire a tonusului muscular și o ușoară lăsare a țesuturilor palatului moale și uvulei. În acest caz, pentru a elimina sforăitul, laserul nu va avea alternativă și va fi cel mai eficient în absența unor motive care necesită mai întâi tratament chirurgical (adenoide, polipi, sept nazal deviat).
Când, după eliminarea chirurgicală a motivelor de mai sus, precum și după intervenția chirurgicală plastică a palatului moale, este necesar să se întărească tonusul și să se îmbunătățească calitatea și structura țesuturilor moi ale faringelui. În acest caz, procedurile cu laser vor fi foarte eficiente nu numai în tratamentul complex al sforăitului, ci și în prevenirea reapariției problemei.
Astăzi, una dintre cele mai moderne și progresive tehnologii de tratare a sforăitului cu laser este procedurile NightLase de la Fotona. Acestea se bazează pe un efect fototermic complex asupra țesutului palatului moale și al faringelui folosind un laser Er:Yag erbium pe dispozitivul Fotona SP Dynamis.
Ca urmare a acestei metode de tratare a sforăitului, fibrele de colagen și elastină sunt restructurate, țesuturile moi din zona faringelui sunt strânse și se mărește tonusul (palatul moale, uvula, arcadele palatine etc.). Țesuturile lăsate din această zonă sunt eliminate, eliminând astfel una dintre cauzele comune ale sforăitului.
BENEFICIILE TRATAMENTULUI LASER PENTRU SORĂIT
CONTRAINDICAȚII