Pielea omului reprezintă un zid puternic care protejează organismul nostru de substanţe chimice nocive, microbi şi nu numai, de aceea are nevoie de o atenţie şi o îngrijire deosebită. Ea este expusă constant la o varietate de afecţiuni cum sînt bacteriile, viruşii şi fungii. Aceştia sînt principalii factori ce cauzează bolile de piele. De asemenea pielea noastră, este un indicator foarte bun al stării interioare a organismului, ea reflectă cel mai bine cum funcţionează organismul nostru printr-o varietate simptome cum sînt: roşeaţa, furnicături, dureri, arderi, mîncărimi sau chiar erupţii.
Cînd ne adresăm medicului dermatolog?
Este important să înțelegem că pielea este o oglindă a corpului uman, iar varietatea de microbi care intră în contact permanent cu aceasta poate cauza probleme de sănătate.
În cazul în care apar simptome ca: mîncărime, dureri, senzații de arsură, atunci ceva nu este în regulă şi se poate vorbi despre problemele legate de organele interne sau despre diferite infecţii. Este important să nu se întîrzie diagnosticul și tratamentul, pentru a evita complicaţiile. Tipul bolilor de piele va ajuta la determinarea cauzei probabile si la adoptarea celui mai bun tratament.
Cauzele şi diagnostica bolilor de piele
Pielea este cel mai sensibil organ pentru diferite boli infecţioase, de aceea diagnosticarea bolilor este diversă şi dificilă. Pentru a stabili corect diagnosticul, specialistul dermatolog recomandă o investigaţie mai aprofundată, mai detaliată prin indicaţii de analize, astfel, medicul va putea identifica cu uşurinţă diagnosticul şi va prescrie tratamentul necesar.
Unele boli dermatologice pot fi cauzate şi de condiţiile neuropsihiatrice. Stresul este considerat de mult timp un factor agravant sau declanşator pentru diverse boli. Fenomenul are numeroase implicaţii mai ales în cazul bolilor de piele. Peste 50% dintre afecţiunile cutanate sînt asociate cu stresul.
Psoriazis, acnee, dermatita atopica, lichen plan – sînt boli de piele în cazul cărora stresul are un cuvînt greu de spus.
Alte boli de piele sînt rezultatul unui dezechilibru imunitar. Acestea se manifestă în primul rînd în perioada pubertăţii la adolescenţi, atunci cînd sistemul imunitar nu este format complet şi lipsa de vitamine şi minerale în organism îl slăbeşte şi mai mult.
Care este tratamentul bolilor de piele?
Specialiştii noştri abordează cele mai contemporane si efective metode de tratament conservativ, dar si homeopatie, fizioterapie, reflexoterapie, crioterapie, tratament laser, chirurgie laser, electrocauterizare etc. Sînt folosite în mod activ, în situația în care metodele conservative nu aduc rezultatul așteptat, diferite metode chirurgicale.
Afecţiuni dermatologice comune care tratam in cadrul Clinicii de Medicina EsteticaLASER ProMED Center sunt: papiloame, herpes, fungi ale pielii si unghiilor, acneea, rozaceea, alunite, veruci cutanate, dermatita atopica, dermatita toxic-alergica, pigmente pe piele, eczeme, psoriazis, alopecia, seboreea, matreata, candidoza, micoze, negi, psoriazis, urticariile, furunculoza, etc.
Profesionalismul şi experienţa noastră demonstrează că orice problemă poate fi soluţionată cu succes!
Ne gasiți str. M. Kogălniceanu 66. Pentru o programare ne puteți apela 022 24 03 03 – 079 33 77 80.